|
Тема |
Re: Свинска пача [re: Sapiens-s-s] |
|
Автор | Apтo (Нерегистриран) | |
Публикувано | 18.11.04 05:59 |
|
|
Благодаря за подаръка, наистина техниката е съблазнителна.
Аз обикновено получавам подобен резултат, но за това се иска повече време.
Пача се яде обикновенно в студено време. Оставям съда с пачата (или шкембето) вечерта навън, на сутринта мазнината се е "вдигнала" на повърхността и е замръзнала така, че без всякаква трудност се отделя от останалата желирана маса. Едно време с така отделената мазнина, пък и с други излишни мазнини се е правило сапун (някой да ми каже как ?). Сега домашно приготвения сапун е на голяма мода, но това е тема на друг мохабет.
Така обезмаслената пача, ако е в по-големи количества, се съхранява било чрез стерилизация в буркан, било като колбас (покрай другите съставки, да не забравите чесъна !!!). Но за колбас от пача може би ще трябва да се прибави и нещо като желатина. Аз сгъстявам шкембе-чорбата с телешки крак разрязан на 2 по дължината. Приготвям си няколко буркана и чакам да ми дойдат на гости познавачи, за да оценят направеното.
Добър апетит !
|
| |
|
|
|