|
|
| Тема |
Re: Чимен [re: Eдин] |
|
| Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
| Публикувано | 16.11.04 22:54 |
|
|
|
Салепът е една турска напитка, която е много специфична.
Представлява гъста млечнобяла течност, която се сервира гореща и се поръсва с исиот.
Пие се в големите студове, действа много загряващо.
Извинявай за натурализма, но действа и отхрачващо.
А видът му подозрително напомня, как да се изразя, та конформистите да не ме разпънат на кръста...
Ами, напомня твърде силно по консистенция и външен вид на еякулационна течност.
Значи, прави се от корена на това растение - салеп.
А това, с което се поръсва и турците му казват "исиот" силно подозирам, че е джинджифил на прах.
В Пловдив от твърде много години има Турска сладкарница, точно под Джумая джамия. Там правеха салеп и всякакви традиционни турски лакомства.
Арменците и турците имат твърде близка кухня. От тях технологии, продукти и ястия са преминали и в българската кухня.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
| |
|
|
|