|
|
| Тема |
Re: Чимен [re: Eдин] |
|
| Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
| Публикувано | 16.11.04 18:37 |
|
|
|
Вероятно е нещо от рода на сминдуха.
Но се ползват само семената, които са кръглички, около 1,5 мм. в диаметър.
Явно това е растение с шушулки и се ползват само зърната.
Обърни внимание какво казва Арто ( и то е абсолютно вярно ) - когато ядеш нещо с голямо количество чимен, би трябвало да имаш предвид, че е с толкова силен аромат, че се излъчва дни наред през кожата и цялото ти тяло мирише. Не е неприятно, но е силно.
Арменците правят една паста от чимен, за ядене, та тя е изцяло от чимен и е страшно ароматична.
За илюстрация да ти кажа, че когато слагам на върха на ножа, в кайма обикновено, ножът и след наколко измивания все още мирише, затова никога не ползвам за тази цел малка лъжичка.
Не е възможно да не ти е познат този аромат - всички обмазки за кайзероване основно съдържат този аромат - на чимена.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
| |
|
|
|