Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:30 24.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Фондан? [re: medusa]
Автор Eдин (такъв)
Публикувано15.11.04 16:20  



Спокойно, Дженифър я няма наоколо -- няма кой да ти пълни главата.

Фондан е вид гъстичък захросан захарен сироп, който се използва най-често за глазура на торти и сладкиши. Варят се захар, вода и глюкоза (до някъде около 120 градуса). Излива се на гладка и топлоустойчива повърхност (мраморна плоча, дъска) и се напръсква с вода. Оставя се да изстине до около 40-50 градуса и чак тогава се обработва с метална шпатула, като се обръща (нагъва) и разбърква подобно на начина, по който строителите работят с мазилката. Той започва да побелява. Доста време му трябва, за да получи гладка и мазна консистенция. Съставките: 500 г захар, 125 г вода, 100 г глюкоза. Може да го забъркаш и без да го вариш (3 1/2 чаши захар, 1/3 чаша гореща вода, 1/3 чаша глюкоза). Има и един друг вид фондан, който може да се разточва с точилка, но неговата рецепта не я знам.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Фондан? medusa   15.11.04 13:34
. * Re: Фондан? Eдин   15.11.04 16:20
. * Re: Фондан? medusa   15.11.04 18:15
. * Re: Фондан? Eдин   15.11.04 19:58
. * Re: Фондан? lPA   15.11.04 21:42
. * Re: Фондан? medusa   15.11.04 22:24
. * Re: Фондан? lPA   15.11.04 22:58
. * Re: Фондан? Eli   16.11.04 09:03
. * Re: Фондан? Eдин   16.11.04 08:41
. * Re: Фондан? nic1   16.11.04 12:35
. * Re: Фондан? medusa   16.11.04 13:49
. * Re: Фондан? it   23.12.04 21:51
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.