|
Тема |
Салата "Червено сияние" |
|
Автор |
4avdar4e (добро другарче) |
|
Публикувано | 15.11.04 15:27 |
|
|
Миналата седмица си "откраднах" таз рецепта от е-кулинар. Там е дадена като салата от раздел "руска кухня". Като върл почитател на цвеклото веднага беше изпробвана. Получи се - м-м-м - страхотно мезе /или пък предястие, или пък гарнитура - кой както иска да го нарича / За всички, които обичат червено цвекло:
Продукти (пиша ги както аз ги сложих, някои - на око):
Червено цвекло - 4 малки глави
Кисели краставички - 6-7
Чесън - почти цяла скилидка (който не обича много чесън - по-малко)
Орехи - ами, много бяха. Да кажем пълна шепа преди да се счукат (по-едричко)
Майонеза - 1 опаковка
Сол, оцет /на вкус/
Приготвяне:
Цвеклото се сварява цяло!! /необелено, с "опашките", само добре измито/. След като се свари, охлади и обели (кората пада почти сама - става като люспа), се настъргва на едро. Кис. краставици - тоже. Прибавят се орехите, майонезата, подправките. Охладено е, май, по-вкусно!
А колко водка (добре изстудена, да се точи като олио) изпива... не е за говорене. Може и с ракийца, разбира се!
|
| |
|
|
|