|
Тема |
Re: локум [re: sis] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 15.11.04 05:09 |
|
|
купуваш 1-3 кутийки с локум и го нарязваш на малки парченца;
смлени орехи около 150 г;
1 пакет готови кори за баница;
1/2 пак. масло.
Всака кора, сгъната на 2 намазваш с разтопено масло и от единия край по дължината нареждаш с парченца локум. Аз поставям до локума и орехи, но не е задължително. Звиваш кората на руло и я поставяш в тава предварително обмазана с масло. Така подреждаш корите близко една до друга, Ако ти свърши локума поставяш само орехи. Останалото масло го намазваш отгоре върху готовите кори. Нарязваш парчетете още преди да са изпечени Пече се като за баклава на 180 градуса. След като изстине можеш да я залееш със сироп от захар и вода, а може да се консумира и без сироп. В Банско, където се приготвя този вид баница я заливат със сироп като баклава и се оставя да престои 24 ч. У нас обаче се изяжда веднага след като изстине, така че въпрос на избор.

|
| |
|
|
|