|
|
| Тема |
Re: Относно киселото зеле [re: Гинec] |
|
| Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
| Публикувано | 14.11.04 20:19 |
|
|
|
Чимен е една много специфична и силно ароматна подправка.
Това, което ти е познато от кайзерованите филета и пастърми - червената обмазка отгоре, която мирише много особено приятно дължи аромата си именно на този чимен.
Чименът като подправка представлява сивобелезникави зрънца, нещо подобно на сусама, но малко по-кръгли.
Смилат се до прахообразно състояние и така се ползват. Използва се в микроскопични количества, защото ароматът е много силен.
В България, предполагам и във вашия край го има, познат е под името "крива мерудия". Ударението е на последната сричка.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
| |
|
|
|