|
|
| Тема |
Re: Относно киселото зеле [re: Sapiens-s-s] |
|
| Автор | Apтo (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 14.11.04 18:35 |
|
|
|
Сапиенс, аз също съм от Пловдив, но от 12 г. не живея в България. Нямам много време за писане по кулинарни въпроси, но ти благодаря за това че си оценил арменската кухня. Току-що ядох тархана, това говори ли ти нещо ?
Предстои ми да правя кешкек (има го в менюто на ресторант Егур-Егур в София), много е сполучлив. За Нова година ще правим ануш абур. Много обичам мантъ, но жена ми не обича да прави, добре че чат-пат ни се случва да ядем тук-там. Има го в менюто на Егур-егур, но е направено по най-отвратителния начин. Истински резил за този иначе не лош но доста скъпичък ресторант. От патладжанените ястия обичам най-много мусаката, но правена не само с патладжан, но и с пекани чушки и картофи. Ред картофи рязани на кръгчета леко бланширани предварително, ред патладжан както си знаеш и ред пекана капия. И така до изчерпване на джепането. Отгоре традиционно се слагат домати рязани на кръгчета, а бешемела не трябва да е много (може и без хич), за да се показват тук там доматите (за красота и за разнообразие на цветовете). Желателно е патладжана и картофите след запържване да се постелят върху попиваща кухненска хартия за да не плувне мусаката в мазнина.
Много ви здраве, добър апетит.
| |
| |
|
|
|