|
Тема |
Re: Пикантна салата [re: Sapiens-s-s] |
|
Автор | Asss (Нерегистриран) | |
Публикувано | 13.11.04 00:54 |
|
|
Ако някой е успял да разбере какво се съдържа в някаква готова салата и е постигнал желания резултат, едва ли ще седне да пита в клуба.
Защо не си запазиш този род изводи, Сапиенс?
Такава салата си правим с домашна извара. Тя не накиселява, а сладни от млякото. Млякото, което ще пресичам за такава извара е варено и охлаждано няколко пъти. Да му отнема максимално маслеността, защото го правя с домашно мляко. Маслеността му пък намалявам максимално за по-голяма трайност на изварата. От каймака много маслената извара бързо добива тежък и лош дъх, независимо какви подправки се ползват.
Взимам желаното количество извара и го слагам в купа. Пресявам през гъсто сито (това което ползваме за пресяване на брашно) домашен лют червен пипер и смлян непосредствено преди това. Лютия пипер с времето (престоял) престава да е лют. Ние му казваме, че е изветрял, но дали е така... Мелим го с кафемелачката и го пресявам няколко пъти. Вземам най-ситното и го ползвам за да подлютя изварата. Колко люта (пикантна) ще я направиш зависи единствено от вашия вкус. Добавям и сол на вкус и това е.
|
| |
|
|
|