|
Тема |
Re: Pelmeni????? [re: matiya] |
|
Автор |
lPA (минаващ) |
|
Публикувано | 09.11.04 23:35 |
|
|
Здравей,
Аз ще ти напиша рецепта за пелмени, но ти имаш ли си уред за затварянето им. Защото ако ще режеш тестото с чаша и слепваш с пръсти - трябва да си намериш бавачка за сладурчето.
тесто
1 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/4 ч.ч. заквасена сметана или 2-3 с.л. масло
щипка сол
Размесват се продуктите да се получи твърдо тесто. Разточва се на 2 кори.
плънка
300 - 400 г телешка кайма, може и смес
1 средна глава лук
сол
черен пипер
Каймата се омесва с подправките, късат се малки топчета и се поставят върху едната кора, покриват се с другата и се отрязват - ако имаш пелменник или друг уред. Прибират се в камера/ фризер.
При приготвяне се кипва вода със сол и се пускат пелмените, като се разделят внимателно. Готови са, когато изплуват отгоре.
После - по чиниите с масло и сметана.
Да ви е сладко.

|
| |
|
|
|