|
Тема |
Re: Спанак ??? [re: venii] |
|
Автор |
gal (oxygen) |
|
Публикувано | 05.11.04 22:10 |
|
|
След като сваря половин килограм предварително нарязан спанак за съвсем кратко (колкото да омекне, но не да загуби цвят) го смесвам с 500 гр изцедено кисело мляко, половин кофичка гъсто кисело мляко, малко заквасена пъномаслена сметана ако е рядко, копър, няколко скилидки пресован чесън, 3-4 лъжици зехтин, 100 грама суров или покълнал белен слънчоглед (може и жито или дори покълнала люцерна). Взимам средно голяма питка черен хляб, срязвам го отгоре (като с похлупаче) и издълбавам сърцевината. Запазвам горната кора за украса. Напълвам хлебчето със спанака и после сервирам с кората от капачето отстрани. Корите и от украсата и от самото хлебче се ползват за да се издълбава и взима плънката. Много е приятно, дори и без хляба. 
|
| |
|
|
|