|
Тема |
Re: Крокант? [re: medusa] |
|
Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
Публикувано | 05.11.04 21:12 |
|
|
Крокан се нарича натрошена смес от карамел и орехи, бадеми или други ядки.
Приготвя се примерно така: В тиган се загряват 2-3 с.л. захар, докато започне да се разтопява. Когато това стане, изсипваш 1/2 чаша едро натрошени орехи, с вариант бадеми, бланширани и обелени бадеми. По желание става и с други ядки, но най-често се прави с орехи или бадеми.
Разбъркват се орехите в захарта, която трябва много леко да започне да променя цвета си към светлокарамелен.
Сместа се изсипва на тънък слой върху намаслена с масло тава и се оставя изстине.
След това се натрошава на дребни късчета.
Това е крокан. По наименованието се разбира състава - орехов крокан, бадемов крокан, фъстъчен крокан... Най-добрият вариант е ядките да бъдат обелени предварително.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."Редактирано от Sapiens-s-s на 05.11.04 23:03.
|
| |
|
|
|