|
Тема |
Re: Пълнен далак***- и по този начин [re: Mилo] |
|
Автор | 1 жeнa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 04.11.04 11:47 |
|
|
Здравей !
Чудесно е, че подхвана темата за "Карантия"
С удоволствие, ще си копирам всички предложения по темата.
Аз имам записана само една рецепта, но не съм я използвала досега (не остана време, а и имам доста друго месо в хладилника).
Но ще я предложа във форума. Посочена е в личен сайт, от където съм я взела.
Всъщност тя е вариант на твоята рецепта.
Пълнени свински далаци със задушени зеленуци
Продукти за 1 порция: Далаци - 200 гр, лук - 20 гр, моркови - 10 гр, домати - 50 гр, олио - 15 гр, вино - 40 гр, джоджен, магданоз, червен пипер, чер пипер и сол.
Начин на приготовление: Далаците се измиват и с остър нож се прави разрез откъм вътрешната страна. С ръка внимателно се прави отвор във вътрешността на далака. В мазнината се задушават последователно ситно нарязания зеленчук, прибавят се подправките. Всеки далак се пълни с плънката и се затваря с шишче. Напълнените далаци се нареждат в тавичка с шишчетата нагоре, заливат се с мазнината, виното, малко топла вода и се задушават във фурна, докато омекнат. Сервират се поляти с получения сос.
Привет !

|
| |
|
|
|