|
Тема |
Re: Пълнен далак*** [re: Mилo] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 04.11.04 07:27 |
|
|
Аз съм пълнила свински далачета така:
4-5 далачета
лук -1 кг;
3-4 големи моркова,
300 г гъби,
оливи,
черен пипер, доматено пюре, магданоз и сол на вкус.
Зарзаватът хубаво се задушава с подправките, докато остане на мазнина. След това се прави разрез на далака с нож и се отваря джоб в дълбочина. Пълне се със готовато смес. Поставя се в тавичка. Залива се със 150 г. вино и толкова вода и се пече на 180 градуса около 40 мин.
От известно време обаче, тъй като на животните се дават доста антибиотици и различни "боклуци" не купувам черен дроб и далаци, защото в тях се отлагат всички тези лекарства. Мисля, че не е за препоръчване да се яде карантия, при тази химия в момента. В България се харесва карантията, защото преди, когато хората сами са си гледали животните, след като ги заколят са употребявали всички части от него, т.е нищо не се е изхвърляло от едно животно. А е нямало и хладилници. За това се правят и такива "деликатеси" като създарма, кървавица, пача и тем подобни. При тези химикали, сега не е за предпочитане използването на карантията, защото там те се концентрират.
Е, и аз обичам кървавица запечена с картофи или създарма с яйца....но при тези "рога и копита", които слагат в кървавицата и създармата, не ги купувам, а да си направи човек сам е доста трудоемко и неикономично, ако си купува всичките продукти....
Това е мое лично мнение.....
Редактирано от w_pooh на 04.11.04 07:37.
|
| |
|
|
|