|
Тема |
Пълнен далак*** |
|
Автор | Mилo (Нерегистриран) | |
Публикувано | 03.11.04 14:12 |
|
|
Тази рецепта има нещо общо с пълнените 4ушки.Подобен на4ин на готвене. Продукти:
1 кг свински далак,300гр ориз,2 глави лук,морков,целина,сурова 4ушка,домат,магданоз,къри,кимион,4убрица,4ер пипер,суш
ен гиозум.
Далака режем на пар4ета колкото пиперки.Правим прорез от едната страна на всяко пар4е---като джоб4е.Пълним със следната плънка:
лука нарязан на ситно се задушава в малко олио , ситно нарязаните 4ушка,морков,целина,домат и като се задушат зелен4уците,прибавяме 1 4аша вода,ориза ,подправките и посоляваме.Сваляме от котлона.Напълнените дала4ета нареждаме в тава, сипваме 3 4аши вода и пе4ем на 200 градуса.По време на пе4енето ги обръщаме да не прегорят.
Да ви е сладко!Много върви с 4ервено вино,та... наздраве!!!!!!!!
|
| |
|
|
|