|
Тема |
Re: KARFIOL - предложение [re: LEO] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 01.11.04 18:17 |
|
|
Аз го купих по 0,40 лв, но лошо няма. За две прилични глави дадох 2 лева и си направих туршия.
Само като информация - във Фантастико сега продават карфиол-туршия - ако не се лъжа около 1,40-1,80 буркана.
Измих добре и ги накъсах на розички. Подредих ги в буркани (еднолитрови), между тях сложих обелени скилидки чесън и ги залях с фикса на д-р Оеткер (сладко-кисел и лютив - смесих ги).
Станаха добре на вид. Още не сме ги отпочнали, но мисля, че и на вкус няма да са зле.
Имам и една рецепта записана, но не съм я пробвала още:
КАРФИОЛ И БРОКОЛИ ПО ГЕРМАНСКИ
................................................................
Rheinisches Blumenkohl- Brokkoli – Gemüse
За 45 минути
................................................................
Продукти за 4 порции:
300г броколи
1 малък карфиол 500г
1 китка магданоз
100г масло
75г бадеми на листенца
Muskatnuß – настъргано индийско орехче
1 на върха на ножа настъргана лимонена кора ( химически необработен)
сол и чер пипер
Един съвет: само пресния карфиол е вкусен. Познава се по пресните листа, а и не трябва натрапчиво да мирише на зеле
Приготовление:
1. Брокола се почиства и измива. Твърдите части се отрязват от букетчетата и с остър нож се обелват. Карфиола се освобождава от кочана и листата и розичките се отделят и измиват. Магданоза се измива, подсушава се и се накълцва на ситно.
2. В голяма тенджера се завира 2 пръста (2см ) вода. Прибавя се зеленчука който задушаваме 10 мин. на слаб огън
3. През това време се сгрява маслото да направи лека пяна. Слагат се бадемите, които на среден огън с разбъркване се припържват до златисто кафяво. Прибавят се половината от магданоза, индийското орехче и лимонената кора и се разбъркват.
4. Зеленчука се прецежда, подсушава се леко и се прибавя към маслото с бадемите. Внимателно се разбърква и след като се сгорещи и поеми от маслото се подправя със солта и пипера
5. В една затоплена тарина се подрежда всичко, поръсва се с останалия магданоз и се сервира
Опитай!
|
| |
|
|
|