|
Тема |
Re: Какво да сготвим с праз? [re: lPA] |
|
Автор |
Пoли (непознат
) |
|
Публикувано | 31.10.04 23:46 |
|
|
Ооо,тази тема е добре дошла и за мен! Накупила съм и аз доста праз и ще се пробвам!
Ето една рецепта,която сподели вчера моя позната,чийто съпруг е професионалист, и с която мислех да започна:
1 праз се нарязва на дребно.Запържва се в олио докато омекне. Залива се с 250 гр. течна 35% сметана за готвене,добавят се сол и пипер на вкус и се задушава на бавен огън 30 мин. докато не се превърне всичко това във вкусна кашичка. С тази кашичка може да се залива месо, котлети,кюфтенца,просто да се маже на хляб...Твърди,че било много вкусно. Аз пък попитах дали не може да намаля процента на сметаната поне на 10% за по-малко калории...Тя отговори,че го е правила и не се отличава...Съпруга и,обаче, се развика,че...в никакъв случай! Да си го прави в ресторанта толкова мазно! Аз все пак ще пробвам!
|
| |
|
|
|