| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   аз я правя така [re: sweet girl] | 
                 |  
| Автор | 
Cy (аз съм урод) | 
 |  
| Публикувано | 27.10.04 17:24 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				измивам и изчиствам добре рибата и я слагам да се вари- водата е такова количество, че да не трябва да доливаш после. Към водата прибавям 1с.л. оцет, 1-2 дафинови листа, стърк мащерка, малко черен пипер на зърна- каквото ти допада:)
 Докато се вари рибата нарязвам зеленчуци- пак по желание- лук, картофи, чушка, моркови, 1-2 накълцани на кубчета домати.
 Сварената риба изваждам за да я изчистя от костите, през това време слагам зеленчуците да се варят + малко зехтин (в зависимост от това, колко е мазна рибата).
 Когато зеленчуците са почти готови връщам обратно и изчистените парченца риба + сол на вкус. След като поври всичко го дърпам от котлона и тогава слагам зелените подправки- девесил (лющян/селим) и/или магданоз.
 По желание можеш и да я застроиш с едно яйце и малко кисело мляко.
 Също по желание към такава чорба върви "шкембе"-подправката- накълцан чесън и оцет.
 
 Аз лично рибена супа правя с мерлуза. Ако твоя комплект се състои от изчистена и от костите риба, слагай всичко да се вари на куп (рибата и зеленчуците), ако не- крайно препоръчително е костите да се изчистят:))
 Много я обичам тази чорба:)))
  Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане...
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |