|
Тема |
аз я правя така [re: sweet girl] |
|
Автор |
Cy (аз съм урод) |
|
Публикувано | 27.10.04 17:24 |
|
|
измивам и изчиствам добре рибата и я слагам да се вари- водата е такова количество, че да не трябва да доливаш после. Към водата прибавям 1с.л. оцет, 1-2 дафинови листа, стърк мащерка, малко черен пипер на зърна- каквото ти допада:)
Докато се вари рибата нарязвам зеленчуци- пак по желание- лук, картофи, чушка, моркови, 1-2 накълцани на кубчета домати.
Сварената риба изваждам за да я изчистя от костите, през това време слагам зеленчуците да се варят + малко зехтин (в зависимост от това, колко е мазна рибата).
Когато зеленчуците са почти готови връщам обратно и изчистените парченца риба + сол на вкус. След като поври всичко го дърпам от котлона и тогава слагам зелените подправки- девесил (лющян/селим) и/или магданоз.
По желание можеш и да я застроиш с едно яйце и малко кисело мляко.
Също по желание към такава чорба върви "шкембе"-подправката- накълцан чесън и оцет.
Аз лично рибена супа правя с мерлуза. Ако твоя комплект се състои от изчистена и от костите риба, слагай всичко да се вари на куп (рибата и зеленчуците), ако не- крайно препоръчително е костите да се изчистят:))
Много я обичам тази чорба:)))
Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане...
|
| |
|
|
|