|
Тема |
Re: Какво да сготвим с праз? [re: PeПиЧka] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 27.10.04 10:53 |
|
|
Не съм сигурен дали това е придобило статус на "студена супа" и как му е името. Пък и ако трябва да му даваме име, смятам, че то не е супа, а чорба. Ако сложиш чубрица и евентуално малко олио, става още по-вкусно. Не знам защо на армеената (зелевата) чорба напоследък й казват зелев сок -- може би звучи по-"купешки", отколкото "чорба", но не е точно, защото сокът е нещо друго.
През зимата аз правя и нещо друго с праз (става и с кромид лук) -- домашна консерва от домати от буркан или бутилка с нарязан наситно праз, сол и олио. Не го знам и не ме интересува студена супа ли е, салата ли е или разядка, нито пък дали има име, но е вкусно.
А иначе вкъщи празът се използва просто като зеленчук наред с останалите, които използваме ежедневно -- моркови, лук, целина, чушки, картофи, тиквички. Слагаме го в супи, китайско пържено във вок, почти всички салати и къде ли не още. Затова от специални рецпети спраз много не съм се интересувал и в момента нямам под ръка. Тук праз има през цялата година.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?Редактирано от Eдин на 27.10.04 10:59.
|
| |
|
|
|