|
Тема |
Re: рецепти за грозде [re: нaблюдaвaщ] |
|
Автор |
Sapiens-s-s (човек) |
|
Публикувано | 24.10.04 12:40 |
|
|
Със сокоизтисквачка няма да стане, ще се настържат и семките и ще влязат в сока, а вкусът няма да спечели никак от това.
Най-добре в голям гевгир или на части, в по-малък.
Изстисква се на няколко пъти, защото дупките лесно се задръстват от месестата част на гроздето.
Готовия сок не е много траен, затова е добре да се сложи калиев сорбат за консервирането му и да се държи в хладилника до изпиването му.
Пресният гроздов сок е и прекрасно лечебно средство ( да внимават само диабетиците!).
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
|
| |
|
|
|