|
Тема |
Re: лютеница [re: lva] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 23.10.04 18:43 |
|
|
Която и да е рецепта да избереш, трябва да знаеш, че те очаква доста работа и врътня, както се казва, защото всеки един от зеленчуците, дали е печен или варен във вода, трябва да се почисти и смели. Тогава започва и другата трудност - как в домашни условия ще "свариш" лютеницата, защото трябва да бъде в разлят съд, за да се изпарява по-бързо водата, освен това като започне да се "пържи" започва и да пръска, което значи, че трябва да опаковаш печката си по възможност, защото в противен случай след това доста трябва да чистиш. За това в България лютеница се прави с "табиет" - т.е по няколко дена, защото се правят по няколко дози и врътнята е голама. За това се използват големите медни тави и се вари на огън, да става бавно, да не загаря и да се "вари" равномерно.
Така, че моят съвет е: по-добре е някой от Б-я да ти донесе повече бурканчета, отколкото да я свършиш цялата работа за един ден и да се получат не повече от 1-2 бурканчета лютеница. А за труда по изработката и по почистването след това - не си струва....
Така, че наслука...
|
| |
|
|
|