|
Тема |
Re: гараш крем [re: Dip] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 14.10.04 07:26 |
|
|
Каймакът се получава при първечната топлинна преработка на прясното мляко. Прясното мляко в началото още сурово го "бият", за да му извадят маслото, след това се преработва топлинно в автоклави и тогава се отделя каймакът. В него също има масло, но в по-млък процент. Той също се отделя. и се съхранява като замръднал продукт, защото е по-малко траен от маслото. За съжаление се продава само за сладкарската промишленост в големи количества. Ще се опитам да разбера, къде човек може да си намери каймак и на дребно и ще пусна съобщение. В голяма част от кремовете не се слега масло, а каймак, защото са стегнати като маслените, а не са толкова тежки за консумация. А освен това, ако не се съхранява правилно маслото гранясва и мерише, а каймакът, тъй като съдържа по-малко процентно съдържание масло, не гранясва.....
|
| |
|
|
|