|
Тема |
Re: гараш крем [re: mill] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 13.10.04 08:44 |
|
|
Оригиналният крем за торта Гараш от сладкарницата на хотел Балкан е:
400 г каймак;
400 г шоколад;
200 г захар
Каймакът се слага в широк съд, за да заври със захарта. След завиране се отстранява от огъня и се прибавя шоколада. Бърка се непрекъснато до стопяването на шоколада. Оставя се да изстине и се слага в хладилник 2-3 часа. След това се изважда и се разбива с миксер преди да се нанесе върху блатове.
Заливка:
150 г шоколад
50 г масло
Шоколадът се разтопява на водна баня и след това се прибавя маслото и хубаво се смесва. Нанася се върху блатовете не много топъл равномерно.
|
| |
|
|
|