|
|
| Тема |
Re: Относно киселото зеле [re: F1] |
|
| Автор |
Sapiens-s-s (но хапе) |
|
| Публикувано | 11.10.04 17:21 |
|
|
|
 Не се будалкам, разбира се...
И на мене зелето не ми е станало от първия път. Но споделям опит за вариантите, при които не се спазват точно определените правила и пак става.
Единственият начин е просто визуално да определиш качеството на зелето или да купиш една зелка, да нарежеш 1/3 от нея много наситно на салата, а другата част да сготвиш. Така можеш поне приблизително да определиш качеството.
Аз отдавна определям качеството на зеленчука и плодовете на око, но за това се изисква години опит.
Когато избираш и купуваш ще гледаш зелето да е бяло, не прекалено стегнати зелки, леко рошави, а спокойно можеш да си отчупиш парченце и да го опиташ - трябва леко да сладни и да не е жилаво като го дъвчеш, а приятно хрупкаво.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
| |
|
|
|