|
Тема |
Re: Спешно, пиле с пушено сирене? [re: w_pooh] |
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
|
Публикувано | 29.09.04 20:30 |
|
|
ето ти малко рецепти от форума. все някоя може да ти свърши работа :))
Пиленце с топено сиренце
• пилето се нарязва на порции и се поставя в съд от йенско стъкло, залива се със смес от майонеза и кисело мляко, нарязват се 2-3 триъгълничета топено сирене, може да се добави и мъничко бяло вино. Ами това е - после - в капака, пече се, докато соса почти попие по пилето. Става много вкусно, бързо и лесно.
Ако обичаш да е по-мазно, можеш да добавиш и малко масло. Правила съм и с добавени леко задушени предварително гъби. Малко по-пикантно става, ако добавиш в млечно-майонезения сос и една смачкана скилидка чесън и черен пипер...
• Нарязваш пилето на парчета, слагаш го в йената, нарязваш отгоре 200-250гр топено, или пушено сирене, добавяш 1к.ч. водичка, сол и черен пипер, захлупваш и печеш 1час и10-ина мин.
• Ако имаш време и желание - изпечи първо пилето леко (или изпържи) за цвят, а след това моя вариант включва - пушено сирене, топено сирене, в по-специални случаи сметана и (предварително сварени или запържени) гъби (с малко от тяхната вода). Върви чудесно с варени картофи само със сол и заляти с разтопено масло - колко гости са си облизали пръстите с това ядене...
Пиле "Душка"
Едно едро пиле се сварява и обезкостява. Месото се обърква с едно пакетче ( 125 гр. ) разтопено прясно масло и подправки - магданоз, копър,чубрица, черен пипер и сол. Подправките може да са и сухи, според сезона. Всичко се слага в подходяща тавичка, отгоре се покрива с тънко отрязани пластинки топено сирене ( реже се по-лесно, ако го подържиш известно време във фризер).
Полива се със застройка от 4 яйца, 250 мл. прясно мляко, 3 суп.лъжици брашно.
Пече се на дъното на фурната при 250 градуса 20 мин и 10 мин. само отгоре.
Рецептата е характерна с това, че "носи" всякакви подправки и, че е вкусна и топла и студена, става за ежедневно ядене и за гости. И много "наяжда".
Пилешки гърди с кашкавал
2 бр.пилешки гърди,2 белтъка,100г настърган кашкавал,галета,2 зрели домата,2 клончета пресен босилек,зехтин,сол и черен пипер.
Месото се разрязва на 8 парченаца.Кашкавалът се смесва с галетата и малко смлян черен пипер,а белтъзите се разбиват с щипка сол.Филетата се посоляват,потапят се в разбития белтък,а след това - в кашкавалената смес.Запържват се до златисто от двете страни и се оставят да се отцедят върху салфетки.Разпределят се по порции и се сервират с доматени резенчета и с листенца босилек,подправени с олио и сол.Вместо галета ,може да се картофено пюре на прах.
Редактирано от MилkaЧoko на 29.09.04 20:31.
|
| |
|
|
|