|
Тема |
Re: Спешно, пиле с пушено сирене? [re: Zamechtana] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 29.09.04 19:14 |
|
|
Щом пилето вече е сварено, то гърдите са малко по-сухи, но предполагам, че няма да пречи, та:
Нарежда се месото в йенска тенджера или на порции или на кубчета, върху него се поставят измити и нарязани на парченца 250-300 г. гъби, поръсва се с един пилешки бульон, черен пипер и най-отгоре се поставят парченца от топено сирене (една кутийка е около 140-150 г). Залива се 100 г. светла бира и 100 г. вода. Поставя се и малко мазнина, защото бялото месо е сухо. Ако са бутчета, тогава се използва мазнината от самото пиле.. Похлупва се капака и се пече във фурната на 180 градуса около 20 мин, но зависи и от печката. 5 мин. преди да се извади от фурната се сваля капакът, за да се получи коричка.
Сервира се със картофи или картофено пюре, защото сосът е много вкусен с пюре....
Редактирано от w_pooh на 29.09.04 19:15.
|
| |
|
|
|