|
Тема |
Re: Спешно, пиле с пушено сирене? [re: Zamechtana] |
|
Автор | Aни (Нерегистриран) | |
Публикувано | 29.09.04 18:20 |
|
|
То вече ти е късно, пък и аз не мога да ти кажа ТОЧНА рецепта, но мога да споделя "некои съображения", т.е.малко опит
Аз по принцип гъбите ги обичам най-много, като са задушени на фурна с пушено сирене. Говоря обаче за пресни гъби. Измивам, почиствам, ако са едри - нарязвам. Осолявам леко. Ако имам сметана, слагам малко, колкото като се втечни да не залепнат гъбите, докато си пуснат сока, но ако нямам сметана, слагам просто малко вода. Пъхам във фурната в дълбока тава. Когато "заврат", т.е. пуснат си обилно сока и той почне да ври, прибавям пушено сирене - примерно да се покрие тавата с резенчета, обаче не го оставям да се запече, а разбърквам добре, при което то се стопява от температурата. Когато гъбите са готови, сока е поизврял и се е превърнал с пикантен сос, невероятно е. Към това подправям, ако се сетя, с чер пипер.
Не виждам защо да не се задушава всичко това заедно с пилешкото 
|
| |
|
|
|