|
Тема |
Re: Помогнете ми ! [re: mellisa] |
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
|
Публикувано | 28.09.04 17:13 |
|
|
Много неща могат да се предложат, но на първо време се сещам за "пиле кавърма" или "сърми с лозови листа или със зелеви листа". Може и "телешко винен кебап" , "имам баялдъ"....
Зависи колко хора ще бъдете, но ако сте 6 човека:
1 кг пилешко месо, по възможност пилешки гърди
150 г бекон
1 кг лук,
3-4 домата,
300 г. гъби,
червен пипер, сол, магданоз, черен пипер, кубче пилешки бульон, мазнина
Месото се нарязва на кубчета и се задушава в 3-4 суп. л. мазнина. Към месото се прибавя и беконът, нарязан на тънки лентички. Сега се сещам, че май трябва да се изключи свинското. В такъв случай вместо бекон се поставя повече мазнина.
В друг дълбок съд също с 3-4 с. л. мазнина се поставя почистения и нарязан лук и малко водичка да се задушава. След като лукът омекне се пставят и измитите и нарязани гъби, доматите (аз лично ги беля и нарязвам на кубчета), пилешкият бульон, черният пипер, червеният пипер и 100 г. вода. Захлупва се с капак и се оставя да се задуши. Към получената смес се прибавя и предварително обработеното месо и всичко се захлупва с капак и се оставя да поври около 30-40 мин. на бавен огън. Трабва да остане на мазнина преди да се извади. Накрая всичко се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Може и да се постави и люта чушка, зависи дали се харесва.
Може да се сервира и в гювечета.
При сервиването може да се използа като хляб малки питки, предварително подгряти във фурна със сол и чубрица.
Редактирано от w_pooh на 28.09.04 17:16.
|
| |
|
|
|