Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:51 06.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Прав е "Един"! [re: Sapiens-s-s]
Автор1 jena (Нерегистриран) 
Публикувано20.09.04 10:41  



Само се казва, че са от раци - това си е чист пестил от риба с ароматизатори за вкус на раци. Но така ги продават почти навсякъде по света - е, поне в азиатския регион. Но от тези пестилчета трудно може да се моделира.
Може би "Един" е виждал някаква разновидност или има специална технология, за да стане като пластелин и да се оформя.
Това, което съм виждала като украса е разрязването на много тънки ивички, но да остане снопче в основата - и така се боцва в ястието. Става нещо като "цветенце". Само че аз не съм толкова сръчна като мъжете, които съм виждала по демонстрации. Те са направо виртуози. Какви съвършенства правят от най-обикновени продукти - ябълки, прясна краставица, нещо като "омлет" и т.н. ...Само цъкам с език и очите ми се кръглят.
Пробвала съм, но най-често е пълно фиаско...
Колкото за чушките - пробвай в Билла. Там има (поне миналата година/сезон) и от киселите и от "натюр" печени чушки. Бурканите им страшно много си приличат, но супер внимателното проучване и четене на етикетите (съставките) си струва труда.
От чушките "натюр" съм правила две манджи: панирани и в йена.
За пането всички си го знаете
ЧУШКИ В ЙЕНА
===========
Чушките се разцепват само от едната страна надлъжно и разтварят.
Дъното и стените на йена тенджера се намазват със замръзнало масло (да не залепва готовото ядене). После се облепва с разперените чушки.
150-200 грама нарязан на кубчета колбас (кренвирши, салам мек и т.н.) се слагат в 4-5 предваритлно разбити яйца. Натрошава се и поне 100 грама сирене (може и повечко). Ако има пресен магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан също се прибавя. Ако не - ръсваме чубричка. Естествено черен пипер и ако сиренето не е прекалено солено - сол или Вегета. Отгоре се "завива" отново с останалите чушки. Ако има пресни домати - върху чушките се нареждат плътно дебели резани (шайби). Но ако няма - става и с консерва - от целите белени домати. А ако и с тях не разполагате - може и без домати.
Долива се топла водичка, в която ако сте любители на по-соленичкото - се добавя отново Вегета.
Слага се в студена фурна и се пече на 250 градуса (след 30 минути се превключва на 200 градуса) за около 40-45 мин.
В зависимист от печката - печенето може и да е с друго време и градуси.
Важното е яйцата да са се стегнали вътре.
Лека седмица на всички



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* "Чаени" яйца Sapiens-s-s   14.09.04 15:37
. * Re: Благодаря anbra   14.09.04 17:48
. * Re: Благодаря Sapiens-s-s   14.09.04 19:18
. * Re: Благодаря Eдин   14.09.04 19:57
. * Re: Благодаря anbra   14.09.04 20:11
. * Re: Благодаря Sapiens-s-s   14.09.04 20:24
. * Re: Анасон! Блякси! Jennifer   15.09.04 18:57
. * Re: Анасон! Блякси! Sapiens-s-s   15.09.04 22:24
. * Re: "Чаени" яйца Meli   14.09.04 22:56
. * Re: "Чаени" яйца Sapiens-s-s   14.09.04 23:52
. * Re: "Чаени" яйца Meli   15.09.04 14:39
. * Re: "Чаени" яйца Sapiens-s-s   15.09.04 16:26
. * Re: "Чаени" яйца - вариация 1 jena   16.09.04 14:28
. * Кисели яйца Eдин   16.09.04 14:30
. * Re: Кисели яйца - чудесно! 1 jena   17.09.04 11:09
. * Re: Кисели яйца - чудесно! Eдин   17.09.04 11:47
. * Re: И още продължение! 1 жeнa   17.09.04 16:02
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   17.09.04 16:50
. * Re: И още продължение! 1 жeнa   17.09.04 18:34
. * Re: И още продължение! Eдин   17.09.04 19:13
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   17.09.04 21:06
. * Re: И още продължение! Eдин   17.09.04 22:06
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   17.09.04 22:58
. * Re: И още продължение! Eдин   18.09.04 00:03
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   18.09.04 01:32
. * Re: Знам за този пълнеж, но ... 1 jena   20.09.04 12:17
. * Re: Знам за този пълнеж, но ... Eдин   20.09.04 12:43
. * Re: Знам за този пълнеж, но ... 1 жeнa   20.09.04 17:50
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   17.09.04 21:03
. * Re: И още продължение! R.   17.09.04 22:38
. * Re: И още продължение! Sapiens-s-s   17.09.04 23:00
. * Re: И още продължение! R.   17.09.04 23:37
. * Re: Прав е "Един"! 1 jena   20.09.04 10:41
. * Aбе... Eдин   20.09.04 12:17
. * Re: Прав е "Един"! Sapiens-s-s   20.09.04 13:58
. * Re: Прав е "Един"! Mишo Шaмapa   20.09.04 17:19
. * Re: Прав е "Един"! Sapiens-s-s   20.09.04 19:23
. * Re: Прав е "Един"! Mишo Шaмapa   21.09.04 16:10
. * Re: Прав е "Един"! Sapiens-s-s   21.09.04 20:03
. * Re: За декорациите Jennifer   20.09.04 17:03
. * Re: За декорациите - още 1 jena   20.09.04 17:47
. * Re: За декорациите - още Jennifer   20.09.04 19:26
. * Естествено и лично за именника... 1 жeнa   20.09.04 12:30
. * Off tinkerbell   20.09.04 19:09
. * Re: Като ще са мръвки ... 1 жeнa   20.09.04 19:34
. * Re: Кисели яйца - чудесно! Sapiens-s-s   17.09.04 16:43
. * Re: "Чаени" яйца Betonka   15.09.04 13:34
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.