|
Тема |
Re: Прав е "Един"! [re: Sapiens-s-s] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 20.09.04 10:41 |
|
|
Само се казва, че са от раци - това си е чист пестил от риба с ароматизатори за вкус на раци. Но така ги продават почти навсякъде по света - е, поне в азиатския регион. Но от тези пестилчета трудно може да се моделира.
Може би "Един" е виждал някаква разновидност или има специална технология, за да стане като пластелин и да се оформя.
Това, което съм виждала като украса е разрязването на много тънки ивички, но да остане снопче в основата - и така се боцва в ястието. Става нещо като "цветенце". Само че аз не съм толкова сръчна като мъжете, които съм виждала по демонстрации. Те са направо виртуози. Какви съвършенства правят от най-обикновени продукти - ябълки, прясна краставица, нещо като "омлет" и т.н. ...Само цъкам с език и очите ми се кръглят.
Пробвала съм, но най-често е пълно фиаско...
Колкото за чушките - пробвай в Билла. Там има (поне миналата година/сезон) и от киселите и от "натюр" печени чушки. Бурканите им страшно много си приличат, но супер внимателното проучване и четене на етикетите (съставките) си струва труда.
От чушките "натюр" съм правила две манджи: панирани и в йена.
За пането всички си го знаете
ЧУШКИ В ЙЕНА
===========
Чушките се разцепват само от едната страна надлъжно и разтварят.
Дъното и стените на йена тенджера се намазват със замръзнало масло (да не залепва готовото ядене). После се облепва с разперените чушки.
150-200 грама нарязан на кубчета колбас (кренвирши, салам мек и т.н.) се слагат в 4-5 предваритлно разбити яйца. Натрошава се и поне 100 грама сирене (може и повечко). Ако има пресен магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан също се прибавя. Ако не - ръсваме чубричка. Естествено черен пипер и ако сиренето не е прекалено солено - сол или Вегета. Отгоре се "завива" отново с останалите чушки. Ако има пресни домати - върху чушките се нареждат плътно дебели резани (шайби). Но ако няма - става и с консерва - от целите белени домати. А ако и с тях не разполагате - може и без домати.
Долива се топла водичка, в която ако сте любители на по-соленичкото - се добавя отново Вегета.
Слага се в студена фурна и се пече на 250 градуса (след 30 минути се превключва на 200 градуса) за около 40-45 мин.
В зависимист от печката - печенето може и да е с друго време и градуси.
Важното е яйцата да са се стегнали вътре.
Лека седмица на всички   
|
| |
|
|
|