|
Тема |
Re: лесна бишкотена торта [re: julgreko] |
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
|
Публикувано | 23.08.04 09:23 |
|
|
Ами най-лесно ще е като я приготвиш тази торта както се прави бисквитената и ползваш Ванилов крем, защото се приготвя най-лесно. Ако бишкотите са ти обикновени, разбирай нашенски, може да си ги слепиш 2х2 с шипков мармалад или какъвто ти обичаш. След това ги наръси с някакъв ликьор, ром или просто коняк с каквото разполагаш. Сваряваш си ванилов крем заливаш бишкотите, после пак бишкоти и пак крем.Между пластовете можеш да наръсиш ядки- орехи или бадеми.Отгоре да настържеш шоколад и ето ти торта.Хубаво е да престои достатъчно в хладилника за да попият бишкотите от крема. Ако ползваш Савоярди е хубаво да ги потопиш в сироп или мляко преди да ги редиш във формата,защото те са малко по-твърди от нашите, вкусът разбира се няма пък нищо общо с тях . Аз не ползвам белтъците за крем Ванилия, тях ги разбивам отделно на твърд сняг, прибавям карамел на тънка струйка и с него обмазвам сладкиша след като го извадя от формата. Това важи не само за бишкотите , а въобще щом ползвам Ванилов крем. Може да се напрви и с шоколадов крем, но тя е доста по-калорична , ако искаш и него ще го пусна по-късно.
Понякога лесните рецепти са много по-вкусни от ефектните на външен вид такива дето ги гледаме по снимките в сайтовете. И мисля бишкотена и бисквитена торта са точно такива лесни , но вкусни .
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
|
| |
|
|
|