|
Тема |
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия? [re: чepи] |
|
Автор | Stefanie (Нерегистриран) | |
Публикувано | 22.08.04 15:15 |
|
|
Последният път, когато си поръчахме цаца на морето, беше истинско разочарование. Поднесоха ни някаква безформена маса, която беше толкова солена, че просто не можеше да се яде. Притиснахме готвача в ъгъла и той от зор си призна, че изсипвали рибата от кашона направо във фритюрника, без да я мият. Такава била масовата практика. Оттогава не ядем риба на морето.
Вкъщи обаче цацата е на почит. Когато я купувам, избирам пакетите, в които рибата е по-едра и не е разкъсана. Размразявам я на стайна температура (не в МВ!), измивам я добре, посолявам, ако е безсолна и овалвам обилно с брашно. Пържа до зачервяване.
Има и един хитър начин за пържене, като цацата се нанизва през очите на клечка за зъби (по 5-6 броя на клечка), овалва се с брашно и се пържи. Така рибките се обръщат наведнъж, а не една по една, пържат се равномерно от всички страни и не се разкъсват.
|
| |
|
|
|