|
Тема |
Re: сос за спагети ? [re: Гepтpyд] |
|
Автор | Чpeвoyroдниk (Нерегистриран) | |
Публикувано | 16.07.04 14:13 |
|
|
Ние правим 2 отделни неща за спагети, но и (защо да се лъжем) за други тестяни изделия: фетучини, разни рязани формички, буквички, спирали разни и разнообразни и разноцветни и т.н.
1/ В по-гоямо количество се подготвя каймата. Запържва се с лук, магданос, сол, слага се накрая чер пипер и въобще каквото си искате, но без домати.
2/ В по-голямо количество и за предпочитане на есен се подготвя доматения сос. Доматите се смилат за да се отделят семената и кожичките, запичат се в тава с мазнина (може да се каже че се запържват) за да се сгъсти и стане хубав сос, прибавя се пресен босилек (базилика), но може и сушена базилика, след което се консервира в буркани. Ако доматите са малко твърдички и не можете или не искате да изчакате да омекнат естественно, можете да ги сварите предварително. Така отделянето на семената и кожичките става по-лесно.
При правене на ястието, отваряме един буркан от така приготвения сос, вземаме от хладилника от предварително приготвената кайма, смесваме с добре сварените тестяни изделия, аз слагам и една малка бучка масло в чинията си, мога и бяло сирене да понатроша отгоре и си ям с кеф.
Добър апетит и на вас.
|
| |
|
|
|