|
Тема |
Проста бобена чорба за начинаещи! |
|
Автор |
Kykepa (-: Зевзек :-) |
|
Публикувано | 27.06.04 06:40 |
|
|
Продукти:
500гр. зрял боб, 1 червена чушка, 2 домата, една глава лук, 1-два моркова(зависи колко са големи), сол, чубрица, джоджен, магданоз, една ч. лъжичка Вегета(пожелание), 2,5 - 3л вода
Рецепта:
Зависи какъв е бобЪт трябва да се накисне от 1 час до 12 часа.
След това водата се изхвърля. Бобът се измива.Слага се с малко вода да заври и се изхвърля ПАК водата(това е предпазване от газове, може да пвторите още веднъж процедурата). Накрая се слага с 3л вода да ври(пак зависи от боба) от 30 мин. - нагоре. Като уври боба се маха от огъня(котлона) и се прибавят ситно(СИТНО) нарязаните чушка, мороква, домати и лука, слагат се подправките(от всяка по малко в средтат на дланта и се разтриват над тенджерата), посолява се и се слага една лъжичка Вегета(пожелание, тази подправка съдържа сол!!!). Така се вари още около 15мин, докато уврят зеленчуците и готово.
Просто като бобена чорба
Да ви е сладко!
Japan feverРедактирано от Kykepa на 27.06.04 06:42.
|
| |
|
|
|