|
|
| Тема |
Re: KFC [re: Krozondo] |
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
|
| Публикувано | 10.06.04 18:24 |
|
|
|
А знаеш ли къде е тайната на KFC и защо вкъщи никога няма да стане точно същото? Най-важното, разбора се, е сместа от 11 подправки. Освен това, обаче, пилешките части в KFC се пържат под налягане в специални уреди за пържене под налягане. Известно е, но може и да се окаже urban legend (е как се превежда това -- градска легенда ли?), че известният полковник Харланд Сандърс не само измислил рецептата, ами и пригодил и изпробвал един уред за варене под налягане (професионалният вариант на широко разпространени "тенджери под налягане") за пържене. Така пилето се изпържва много по-бързо, но това влияе и на вкуса. В момента на някои места могат да се купят съдове за пържене под налягане за домашна употреба. Също така е много важно да не си и помисля някой да опита да пържи под налягане в обикновена тенджера за варене под налягане. Температурите и налягането при пържене са съвсем различни и могат да станат големи поразии.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
| |
|
|
|