|
Тема |
Re: Българска национална кухня [re: Shanya] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 10.05.04 13:16 |
|
|
А има ли всъщност някакво значение? За разлика от северните народи, ние обичаме да си похапваме и затова ястията и начините на приготвяне бързо се разпространяват в съседните страни. Отделно дето заради Турция в кухнята ни има силно близкоизточно влияние. Същото е и с другите балкански страни. Това, което се яде най-често, то си е българска кухня. Нищо, че го има в Македония, Гърция, Сърбия, Турция. Разликата е в детайли, но детайлите са важни. Може името да е едно и също, да изглежда еднакво, но в детайлите все нещо ще се различава. Нека си хапваме и да ни е сладко, пък бунаците да се бият в гърдите че това било национално ястие за единия, а онова -- за другия.
В Холандия, например, да не би да са по-добре. Имат си едно национално ястие с няколко разновидности. Други ястия нямат. Сега, като им е широко около врата (на времето са яли само картофи, за да пестят), се хвърлят на кухнята от бившите им колонии - индийска, индонезийска, тай.
|
| |
|
|
|