|
Тема |
Re: Китайски спагети [re: Mecha] |
|
Автор | Лopи (Нерегистриран) | |
Публикувано | 04.05.04 01:51 |
|
|
Това е рецептата на елена от темата за китайските ястия. Темата е от началото на март, ако искаш разрови се и я виж " в оригинал"
200gr.pileshko,moge i svinsko
1glava luk
5,6skilidki 4esun
1/2zelena 4ushka
1/24ervena 4ushka
ako iskash 3,4gubi nariazani na drebno
susameno olio 2sup.lugisi
ako iskash dobavi malko svareni skaridi nai-nakraia
2paketa noodles po pkolo 150gr.koito svariavash spored instruksiata im
1beltuk i malko sarevi4no brashno v koeto potapiash mesoto,koeto si nariazala predvaritelno na drebno
zapyrgvash si mesoto v sun ili vegetableoil,kakto ti xaresva i go vadish.
V sushata maznina
Zapurgvash za okolo 1min luka,4ushkite i 4esuna
Dobaviash predvaritelno svarenite noodles kum mesoto i zelen4usite i razburkvash za okolo 1min.
Susamenoto olio pridava mnogo xubav aromat,kogato purgish,no da te predopredia,mnogo pruska,taka 4e vnimavai.
Това е друга рецепта, която съм си копнала незнаино от къде
ЧОУ МИЕН
(свинско със спагети)
Списък на необходимите продукти:
500 гр. спагети
500 гр. свински бут
12 супени лъжици соев сос 800 гр. олио
2 моркова - около 100гр
2 зелени чушки
2 стръка зелен лук
1 cтрък пресен чесън
200 гр. гъби
1/4 чаена лъжица сусамово олио
сол
Начин на приготвяне:
1. Месото се поставя в фризера за около 10 мин. за да се стегне. В голяма тенжера се кипва 3-4л вода, посолява се и се сваряват спагетите. След като се сварят се отцеждат и изплакват с студена вода докато се охладят
2.Нарязва се на равни лентички с дължина 2-3 см. Към нарязаното месо се прибавя 4 с.л. соев сос, малко сол и черен пипер.Оставя се да отлежи за 30 мин. хладилник. Съвет: ако имате вазможност, оставете месото да се маринова от предишната
вечер. Така ще стане много крехко.
3.Морковите , се почистват и измиват. Нарязват се на пръчици с дьлжина 5см. Лукът и чесънът се режат на колелца.Гъбите, след като се измият и почистят се режат на красиви парчета.Почистените чушки се нрязват на квадратчета.
4. Голямо количество мазнина, се загрява докато запуши, прибавяме маринованото месо и се парзи при непрекъснато бъркане в продалжение на около 5 мин,като много е важно , огъня или слата на котлона да бъдат много силни.Месото се изважда и се отцежда от мазнината.
5. Сипват се 3с.л. олио в тигана и се прибавя лукът и чесъна.Пържи се 1мин. Прибавят се морковите и се пържат още 3мин.Добавят се гъбите и чушките и се продължава да се пържи още около 2мин. добавя се 1/2 чаша вода .Сварените спагети се поставят в тигана и се сипват 5-6 с.л. соев сос. Прибавя се и сол на вкус.1/4ч.л. сусамово олио се прибавя къмготовите спагети и се подправя с 2 щипки натриев глутаминат.
А аз ги правя така
Пилешко месо нарязано на малки хапки мариновам във соев сос и черен пипер за около няколко часа, дори и цяла нощ.
Свярявям спагети каквито имам, по възможност по-тънки. Изцеждам ги хубаво, добавям 1-2 лужици олио, и соев сос. Запържвам месото, за около 5 мин, изваждам го, запържвам зеленчуци (каквито имам), изваждам и тях,а най-накрая запържвам за малко и спагетите. Обърквам всичко заедно и ако преценя добавям и още малко соев сос. Това е . Вчера ги правих. Имах само соеви кълнове и спагети, пак станаха хубави. А зеленчуци обикновено използвам замразени, че не ми се режат.
Дано да съм била полезна.
|
| |
|
|
|