|
Тема |
Re: Торта от катми [re: Stefanie] |
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
|
Публикувано | 30.04.04 09:58 |
|
|
за Луничка - споко, то като направиш палачинките и останалото е още по-лесно :)
не помня точно какво сме писали в темата за палачинките - беше доста пространна (прочети я), но това, което е сещам като съвет е да направиш тортата веднага след като да готови палачинките...ако ги пооставиш малко на открито и те започват да съхнат и стават твърди - по трудни да за манупилация :)
за Stefanie - я обясни какво точно е катми...
чувал съм различни мненния за катмите(никое от тях не е било експертно) - според някои това са просто по-дебели палачинки или палачинки, но не в тиган, а на печени на плоча...но лично съм виждал как се приготвят едни неща (според мен точно това са катми) в Турция - разточва се (не знам какво е тестото) и се пече директно върху някаква метална плоча, под която гори огън...
съжалявам, че се отклонявам малко от темата, но мисля, че това би било интересно да се уточни :)
|
| |
|
|
|