|
|
| Тема |
Re: синьо сирене ? [re: Toни] |
|
| Автор |
Cпacka (добра ламя) |
|
| Публикувано | 28.04.04 11:54 |
|
|
|
1. Сос със синьо сирене
В тиган на не много висока температура при постоянно разбъркване се разтопява парче синьо сирене заедно с 3-4 лъжици заквасена сметана или 2 кафени чашки течна сметана. Може да се добави и малко прясно мляко. Добавят се 4-5 зърна зелен пипер и щипка млян пипер. Ако е необходимо, добавя се малко сол на вкус. След като сместа се е хомогенизирала напълно, се добавят 50 гр. смлени орехи и млаконарязан на ситно пресен магданоз.
2. Гъби със сирена
Печурки се почистват от пънчетата, нареждат се в намазана с масло тавичка или йена, поръсват се със сол и черен пипер. Във всяка шапчица се поставя парченце различно сирене - топено, пушено, синьо и се запичат във фурната.
3. Пица с 4 сирена
Върху платка за пица, намазана с доматена паста и поръсена с малко пресен босилек (нарязан на ситно) в четири сектора се нареждат съответно пушено сирене на кръгчета, настърган кашкавал, натрошено бяло саламурено сирене и парченца синьо сирене. Пече се и се похапва сладко с бяло винце.
4. Панирано пилешко филе със синьо сирене
Пилешки филета (за предпочитане от бяло месо се поначукват с малко сол и зелен пипер, за да се изтънят. Върху всяко се поставят парче синьо сирене и малко смлени орехи и се навиват на пури, пристягат се с конец и се панират по най-стандартна процедура. След това конецът се отстранява. Могат да се сервират със соса от т.1 и задушени картофи, броколи и т.н.
Това е!
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
| |
| |
|
|
|