|
|
| Тема |
Re: синьо сирене ? [re: илиянa] |
|
| Автор |
MiriamOO7 (Ruby Tuesday) |
|
| Публикувано | 27.04.04 18:57 |
|
|
|
Малко брутално ми се струваше доскоро, но вече свикнах - мъжа ми комбинира синьото сирене с разни сладки неща. Плодове - популярен десерт е круши нарязани на четвъртинки и поляти с разтопено синьо сирене, или мед - палачинки заляти пак с разтопено синьо сирене и мед (или сладко). На мен ми е жал да хабя истинския рокфор за подобни експерименти - хубаво е, но по-добре с разни по-евтини сирена, а иначе хубавия, скъп, мазен рокфор е само за кусване в добавка към червено вино.
Другото за което го ползвам е много лесен и бърз сос за паста (най-добре някакви равиоли) - разтопявам в тигана синьо сирене, незаквасена сметана и малко счукани орехи и добавям сварената паста да попие малко от соса за 1-2 мин.
| |
| |
|
|
|