|
|
| Тема |
Re: синьо сирене ? [re: илиянa] |
|
| Автор |
Sapiens-s-s (добронамерен) |
|
| Публикувано | 25.04.04 14:05 |
|
|
|
Рокфор, или както е известен у нас като "синьо сирене". Все пак "Рокфор" е и търговска марка, има и други марки синьо сирене и то много, но Рокфор е добил най-голямата популярност.
Та това "синьо сирене" притежава изключително пикантен, гастрономски вкус, който не се харесва на всеки, по-точно не вкусът, а аромата .
Аз го харесвам и така, но заради моята съпруга разработих една по-деликатна рецепта:
50 гр. Рокфор се разбива с пакетче "Крема" или подобно. Към него се добавя 125 гр. истинско краве масло. Всичко добре се хомогенизира и се слага в кутийка в хладилника. Маже се подобно на топено сирене.
Разбира се, пропорциите могат да бъдат променяни според вкусовете.
В моята рецепта си остава приятния вкус, но леко се неутрализира силния аромат.
"Неназованите неща не променят смисъла си."
| |
| |
|
|
|