|
Тема |
Re: off t. [re: Pipe] |
|
Автор |
nelka (непознат(-ka)) |
|
Публикувано | 24.04.04 02:21 |
|
|
Благодаря ти от все сърце,Пипенце!Ей за една такава шепа хубави думи си струва човек да извърши цяла планина от добрини;да си жива и здрава и ти,и светли дни!
Ти сигурно обичаш риба и си мисля да ти напиша още една рецепта за сьомга.Тази е доста по-сложна,но става едно ефектно ястие за по-специални случаи и може би някога ще ти послужи при някое хубаво събитие.
(Фаршировано) Руло от сьомга/пъстърва 4 порции
................................................................................................
400г от средната(по-дебела) част на едно филе
сол,пипер
100г листа спанак,блаширани
300г мус от ... вид бяла риба
Мус от бяла риба:
200г месо от бяла риба
20г лук
сол,пипер,мускат
1 белтък
1,5 дл незаквасена сметана(20%)
Маслен сос:
4 малки лука(от онези дребните,продълговати,не знам името)
15г ч.масло
пипер,сол
1дл бяло вино(сухо)
2 дл нез.сметана(38%)
2 дл редуциран рибен бульон
400г темперирано,несолено чисто масло
лимонов сок
.......................................................................
1.Постави филето между 2 листа пласт.фолио и лекичко начукай до получаване на равномерна дебелина
2.Отстрани горното фолио.Наръси с пипер+сол и покрий с един пласт листа от спанак
3.В процесора смилаш с ножа бялата риба,сол,пипер и мускат,постепенно добавяш белтъка и накрая-сметаната.Смесваш всичко добре
4.Върху спанака разпределяш равномерно муса.
5.С помощта на фолиото навиваш на руло и внимателно търкулваш рулото върху достатъчно голямо парче ал.фолио,което завиваш добре около рибата,като стягаш добре двата края.
6.Забучваш термометъра в рулото и печеш на водна баня до 78*С,или на 125-150*С около 30мин,може и повечко ако дебелината е по-голяма
7.За соса запържваш лука (на ситно) и пипера в маслото
8.Добавяш виното и редуцираш докато течността почти се изпари
9.Добави сметаната и бульона и вари докато сместа започне да се сгъстява
10.Дръпни съда от огъня и прибавяй маслото на малки кубчета,при непрекъснато биене
11.Добави към соса сол и лимон по вкус.
........................................................................
Сервира се с варени картофи и задушени зеленчуци соред твоите предочитания.
След изваждане от фурната оставяш рулото да почине 5 мин преди да го нарежеш.
Ще се опитам да обясня начина на нарязване:отрязваш примерно едно парче с дължина 10см.Това парче срязваш на две като държиш ножа диагонално така,че той да започва разреза на около два см навътре от ръбовете на парчето.По този начин получаваш две парченца,с къса страна от 2см и висока-от 8см.Сервираш ги поставени върху основата им,с тези диагонални разрези нагоре.
***********************************************************
Още веднъж,с надежда да съм била полезна,много поздрави и усмивки! Н
|
| |
|
|
|