|
Тема |
Re: сьомга [re: зeлeнa koтka] |
|
Автор |
mania4ka (madness) |
|
Публикувано | 21.04.04 23:09 |
|
|
филе от съомга
черен пипер
сол
аспержи (? 400гр)
растително масло (зехтин, олио)
целина
Рибата се почиства от кожата (иска се малко майсторлък, ама това е друга тема). След като е свалена кожата се почистват остатъчните кости, рибата се разпределя на порции. В тенджера се кипва вода+сол+целина. Пуска се аспержите и се бланшират 3мин. Аспержите се изваждат и се нареждат в тавичка. Рибните филета се нареждат вържу тях. Поръсват се с мазнината, сол, черен пипер. Ястието се пече покрито с фолио за около 15-20мин.
|
| |
|
|
|