Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:19 18.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: kak se tochat kori za banitza? [re: Mina]
Авторcook (Нерегистриран) 
Публикувано13.04.04 22:35  



Кори се правят много лесно, но трудно се обяснява направата им. Все пак:
Ще ти трябват около 500 г. брашно най-много, сол, топла вода,
В половината от брашното правиш кладенче, слагаш солта и по малко прибавяш водата, като непрекъснато обираш от брашното и го замесваш. Тестото става не много твърдо.Разделяш го на няколко топчетаа - големи колкото половината ти юмрук. Като се поотпусне малко тестото, след около 15 - 20 мин. започваш да го разточваш с точилка. Номерът е да го направиш възможно най-тънко.Това става като навивайки го на точилката леко го разширяваш настрани..За да не се лепи непрекъснато ръсиш брашно. После ръсиш плънката и навиваш. В намазана тава подреждаш навитите кори една до друга и ръсиш мазнина.
По-лесният начин за тънки кори е чрез теглене.
Правиш си тестото по горната рецепта и намазваш всяко топче с много олио.Оставяш да втаса и разточваш с точилка ,колкото можеш. След това с леко придръпване и натопени в мазнина пръъсти изтегляш краищата като се движиш в кръг.Забравих да ти кажа, че разточената с точилка кора се поставя върху стара покривка и тогава се тегли.Получава се така, че кората се прикрепва върху гънките на кората/ не изпъваш много покривката и гледаш да е по-стара, защото от мазнината става на петна/. Когато раазтеглиш кората до положение полупрозрачна, изрязваш с остър нож дебелите краища, ръсиш плънка по цялата кора и с поовдигане на покривката от една страна навиваш кората.След това ти е ясно. Както виждаш обяснението е сложно, но пвярвай, изпълнението на втория начин е по-леесно и баницата по-вкусна.
Не се предавай, ще се справиш.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* kak se tochat kori za banitza? Mina   13.04.04 09:07
. * Re: kak se tochat kori za banitza? милa   13.04.04 10:25
. * Re: kak se tochat kori za banitza? Mapи   13.04.04 13:25
. * Re: kak se tochat kori za banitza? милa   13.04.04 13:45
. * Re: kak se tochat kori za banitza? Mинa   13.04.04 14:45
. * Re: kak se tochat kori za banitza? MилkaЧoko   13.04.04 16:16
. * Re: kak se tochat kori za banitza? MiriamOO7   14.04.04 00:07
. * Re: kak se tochat kori za banitza? oтвopeнa   14.04.04 06:12
. * Re: kak se tochat kori za banitza? Y-R   14.04.04 01:32
. * Re: kak se tochat kori za banitza? Mapи   13.04.04 19:18
. * Re: kak se tochat kori za banitza? милa   13.04.04 19:39
. * Re: kak se tochat kori za banitza? cook   13.04.04 22:35
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.