|
Тема |
в сол |
|
Автор |
MiriamOO7 (Ruby Tuesday) |
|
Публикувано | 16.03.04 16:14 |
|
|
Не знам дали е пускана такава тема но тия дни готвих нещо което стана доста сполучливо и искам да го споделя тук, току-виж съм научила и нещо ново. Става дума за печене в сол. Досега винаги съм пекла риба в сол (скумрия), но този път опитах с парче месо по съвет на един приятел на мъжа ми. Не знам как се казва точно - гръб или врат - свинско месо без кост и и без мазнина. Заравя се в морска сол и се пече час и малко на 180 градуса - критерия е да се "счупи" обвивката от солта. Става много сочно, после се реже на филета които могат да се сервират с гъбен сос, сметанов сос, салата и пр.
Много лесно и много вкусно.
Някой да има идея какво още може да се пече в сол?
|
| |
|
|
|