Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:36 28.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: див заек- помощ [re: farmer]
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано22.02.04 10:52  



Е и ти сега, не се обиждай- сигурно никой не знае щом не са ти пуснали рецепти. Намерих ти в мрежата 3 рецепти, последната е за питомен заек, в едната е описана и маринатата за див. Да ти е сладко!

Див заек с пикантен сос

Задната половина на заека, 30 г мас, 30 г сланина, 200 г кисела сметана, 30 г брашно, 2 бучки захар, сол

Марината: 300 г червено вино, лимонов сок, 1 дафинов лист, 1 нарязан на колелца морков, магданоз, няколко зрънца черен пипер, щипка захар, сол

Поставяме за 1-2 дни
почистената задна половина на заека в марината, като през това време веднъж обръщаме заека. Преди приготвянето го измиваме, шпековаме със сланина, посоляваме, поставяме в тавичка със сгорещена мас, наливаме малко марината и печем. При печенето поливаме заека със сос и марината. Когато месото е вече почти омекнало, добавяме сметаната, разбита с брашното, и допичаме. Изваждаме омекналия заек, към соса прибавяме карамел (приготвен от захарта) и остатъка от марината, варим малко и пресоваме. Поднасяме с кнедли, или картофени крокети

Заек по ловджийски
Продукти: един див, предварително изкиснат в марината заек, 150 г сланина, 100 г масло, 3 с. л. брашно, 250 г дребни лукчета, 100 мл бяло вино, 200 мл бульон, два моркова, парче целина, черен пипер, сол.
В сгорещеното масло се запържват зеленчуците и сланината, нарязани на кубчета, и дребните лукчета (или лук, нарязан на едро). Когато лукът стане златист, зеленчуците се вадят от тенджерата и там се слагат парчетата месо. След като и то се запържи, поръсва се с брашното и след няколко минути се залива с виното и бульона. Подправя се с черен пипер и сол и зеленчуците се връщат. Ястието се поставя в тавичка и се пече на фурна около 40 минути. Подходяща гарнитура са пържените картофи.

Пържен заек
Продукти: 1 питомен заек, 2 скилидки чесън, 1 морков, 1 връзка магданоз, 3 с. л. растително масло, 125 г шарена сланина, 12 малки глави кромид лук, 2 чаши бяло вино, 2 чаши гореща вода, 2 с. л. доматено пюре, 200 г печурки, сол, черен пипер.
Чесънът, три малки глави лук и магданозът се нарязват на ситно. Растителното масло се излива в силно сгорещена тенджера за задушаване, в нея се поставя нарязаната на филийки сланина и се запържва изчистеният и нарязан заек. Добавят се останалите цели глави лук, както и ситно нарязаният лук, подправките и се разбърква. Долива се вода и вино и се задушава около час. След това се прибавят доматеното пюре и нарязаните на филийки печурки. Всичко се задушава до омекване. Месото се сервира в предварително затоплени чинии и се залива със соса.



We will someday cross the
Rainbow Bridge together




Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* див заек- помощ farmer   20.02.04 23:15
. * Re: див заек- помощ farmer   22.02.04 10:00
. * Re: див заек- помощ минaвaщa   22.02.04 10:52
. * Re: див заек- помощ Бopиcлaв   22.02.04 19:15
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.