|
Тема |
Re: Сарми от кисело зеле със свинско месо [re: Charly] |
|
Автор |
Чpeвoyroдниk (яде и пие) |
|
Публикувано | 10.12.03 17:30 |
|
|
На първия въпрос: Лозовите сарми са си съвсем друго ястие. Тук в клуба имаше постнати различни рецепти как се правят. Не мисля, че ще бъде добър резултата ако механично заменим зелевите листа с лозови в рецептата за постни зелеви сарми с червени чушки. Всъщност никога не съм го пробвал, идеята е доста революционна и бих експериментирал по въпроса, но не на Бъдни вечер.
На втория въпрос: На капамата не и трябва гарнитура. Като отвориш тенджерата сипваш по малко от всичко на всеки (пържолка, сармичка, наденична, пилешко, плънка от пилето и т.н.). Нали разбираш - както на сармите не им трябва гарнитура, така и на капамата. Единствената подходяща (и задължителна) гарнитура е червеното вино в достатъчни количества .........
На третия въпрос: Аз по принцип съм много консервативен готвач и не ползвам тенджера под налягане. Ако това ти е най-удобната тенджера, можеш да я използваш като обикновена - т.е. без да и затягаш капака.
|
| |
|
|
|