|
Тема |
Re: ЕЛДА [re: нoвak] |
|
Автор |
maiden_ (непознат) |
|
Публикувано | 29.10.03 15:39 |
|
|
Ох, това на мен много ми харесваше! Имах съквартирантка от Молдова и тя доста често готвеше елда. Правеше я така: в тиган с малко мазнина се запържва някакво количество елда (винаги слагаше на око), след това се прибавя около 0.5кг кайма. След като водата от каймата се изпари се долива вода колкото да се покрие сместа и се оставя да ври половин час (докато се свари елдата). Посолява се и се слага малко черен пипер. Сервираше я винаги с майонеза (а мъжа й си слагаше и соев сос).
Така да ми се прияде............не съм яла елда от 3 години! За съжаление в Ст.Загора не съм виждала да продават.
|
| |
|
|
|