|
Тема |
Re: Телешко варено.... [re: gotva4ka] |
|
Автор |
famulus (православен) |
|
Публикувано | 02.08.03 23:39 |
|
|
По моите спомени, първо овързваш месото, за да се свари във форма добра за рязане и порциониране. после - вариш с ЦЕЛИ моркови, целина - глава, лук главичка /малка!/, няколко картофа /това се слага по разбираем ред, не всимкото наведнъж, по реда на увирането. Подправка освен целината, само черен пипер на зърна. Бульонът да е бистър, да мирише основно на месо, екстрактния му аромат,подсилен леко от малко лук и целинка. Какви чушки и домати в класическото телешко варено, това да не е орман-кебап. Хеле и лютивата чушка.![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif) Редактирано от famulus на 02.08.03 23:42.
|
| |
|
|
|