|
Тема |
Re: Татарско кюфте [re: eli] |
|
Автор |
veni_ev (непознат
) |
|
Публикувано | 26.06.03 10:26 |
|
|
Аз приготвям татарските кюфтета по следния начин: Към половин или 1 кг кайма/зависи колкоко човечета ще хапват, прибавям ситно нарязян лук, черен пипер, кимион, 1 тънка филийка предварително накиснат хляб/хляба трябва да е малко, защото се пекат на скара/,ако обичате люто може да сложите и ситно нарязяна люта чушка, ситно нарязан магданоз. Омесва се добре сместа, може да се сложи малко водичка , за да станат по-сочни. Нарязва се кашкавал на кубчета и се оформят кюфтетата, като във всяко се слагат по няколко кубчета кашкавал.Може да си прибави и парченца шунка или бекон и подправки и ще се получи нещо като сръбските плескавици. След това се пекат на скара. Когато не ми се занимава със скари ги пека в тефлонов тиган и също стават мнного вкусни. Сервирам ги с гарнитура от пържени картофки и задължително студена бира. Ами това е. Да ви е сладко
|
| |
|
|
|